Fulham Centre – London, UK

2020 – Construction

The Fulham Centre is an existing six-storey retail and commercial building located in West London.

The project extends and re-configures the existing building, which underwent a series of modernisation works in the 2000s. An important part of the scheme is the relocation of existing external lifts and the associated re-configuration of the reception area at ground floor, in order to create a more welcoming and generous entrance.

High quality landscape design at the entrance and 2nd floor terrace will contribute to the urban greening of the block and will improve the relationship between the building entrance and the existing Phillip King sculpture. A new, landscaped roof terrace is also proposed at 6th floor level.

Delvendahl Martin’s proposal aims to bring together the existing building and new extensions into a more coherent whole. It also aims to bring more natural daylight into the existing office space, which has relatively low floor-to-ceiling heights.

One of the ways in which this is achieved is through the use of the new full-height glazed facades. A combination of transparent and opaque glazed panels achieves a balance between illumination levels and privacy to the office space. Bespoke projecting round signage at ground floor highlights the retail frontage.

The design responds to the unusual geometry of the triangular site at various scales, from the building’s overall form to that of the office lighting and reception furniture.

Project Team

Irene López

Matthew Seccombe

German Nieva

Emilie Mauffrey

Joan Massagué Sánchez

Ceri Hedderwick Turner

Vicky Chen

 

Contractor

Romulus Construction

 

Structural Engineer

Waterman Structures Ltd.

 

Services Engineer

Arup

 

 

 

Visualisations

Factoria 5

3D Studio